Vipassana-Meditatieretraite op Terschelling

Van zondag 24 – zondag 31 mei 2021 in de Volkshogeschool op Terschelling.

Ontwaken in de Natuur

Begeleiding

Dingeman Boot en Marij Geurts

Meer informatie vind je hier vanaf september 2020

VIPASSANA-MEDITATIE

Vipassana- of inzichtsmeditatie is een meditatievorm die stamt uit het Boeddhisme en o.a. in Zuidoost-Azië veel beoefend wordt. Centraal in deze meditatievorm staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid die leidt tot gewaarzijn van wat zich hier en nu aan ons voordoet. En waardoor we meer en meer in contact komen met onze oorspronkelijke aard.

BEGELEIDING

De retraite wordt begeleid door Marij Geurts en Dingeman Boot.

Marij Geurts begon in 1998 met het intensief beoefenen van vipassanameditatie. Zij praktiseerde en studeerde bij verschillende leraren in Europa, Birma en USA. Zij was werkzaam als MBSR trainer voor docenten en leidinggevenden in het onderwijs. Sinds 2010 begeleidt zij retraites, is docent in de 2 jarige Dhammaverdiepingscursus en in Nijmegen begeleidt ze een meditatie-studiegroep voor ervaren mediterenden, weekends en cityretreats. Ze maakt deel uit van het begeleiderscollectief Vipassana-meditatie.nu. Zij begeleidt ook mensen bij levens(loop) vragen en hun spirituele zoektocht en heeft een achtergrond in o.a. Psychosynthese en de Diamondapproach/Ridhwanschool. Voor meer info zie www.marijgeurts.nl.

Dingeman Boot werd oorspronkelijk opgeleid en is werkzaam als yogaleraar . Hij beoefent Vipassana-meditatie sedert 1983 o.l.v. oosterse en westerse leraren.
In Birma was hij gedurende 14 maanden Boeddhistisch monnik. In “Pannananda”, centrum voor yoga-meditatie te Zwolle begeleidde hij van 1992 tot 2012 groepen; sedert 2012 doet hij dat voor de stichting “Vipassana Meditatie Zwolle”. Verder begeleidt hij retraites. Zie verder onder www.pannananda.nl.

TV-UITZENDING BOEDDHISTISCHE OMROEP STICHTING (BOS)

Om enig idee te krijgen hoe deze retraite verloopt kun je de TV-uitzending bekijken, die de BOS op 18 februari 2007 heeft uitgezonden over de in juli 2006 gehouden retraite op Terschelling.