Spirituele Vriendschap

Vriendschap is belangrijk voor onze ontwikkeling op het spirituele pad en niet  altijd zo eenvoudig om te realiseren. Spirituele vriendschap is naast voorwaarde vooral ook een beoefening. Wat wordt eigenlijk bedoeld met spirituele vriendschap en hoe openen we die verbinding in onszelf?

Deze stadsretraite wordt gezamenlijk georganiseerd door Marij Geurts, vipassanaretraitebegeleider,  en Jewel Heart. De opzet is om in de aanloop naar ‘de donkere dagen‘ een week lang je dagelijkse leven in het teken van spirituele verdieping te zetten. We beginnen en eindigen met een dag van meditatie en komen in de week iedere avond bij elkaar om samen te mediteren. Je  slaapt en eet dus gewoon thuis, je gaat naar je werk, zorgt voor je kinderen of je doet anderszins je dagelijkse acitviteiten, maar als onderdeel van een pad van meditatie. Het  is aan te bevelen dat je tijdens deze retraiteweek niet al te veel extra activiteiten plant, zodat je zoveel mogelijk in de sfeer van opmerkzaamheid en vriendschappelijkheid kunt zijn en ook tijd kunt inruimen om de dag te beginnen met meditatie.

Kern van het programma

De kern van het programma is een proces van meditatie in stilte (zitten en  lopen) met een aantal korte inleidingen en beoefeningen van spirituele vriendschap. Zo kunnen we het contact verdiepen met deze kwaliteit in onszelf en de mensen om ons heen.

Voor wie

De retraite is voor iedereen die in deze “donkere dagen” voor Kerstmis behoefte heeft aan verdieping, inkeer, verbinding en innerlijk licht. Enige ervaring met meditatie is wenselijk.

Praktische informatie

Data en tijd

Van 16 – 22 december 2018

zondag 16 december     10.00 tot 17.30 uur
maandag 17 december t/m vrijdag 21 december   19.30 tot 21.45 uur
zaterdag 22 december 10.00 tot 16.00 uur

Plaats

Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
6532 XX Nijmegen

Voorzieningen

Neem sokken en/of sloffen mee. Matjes, kussens en dekentjes zijn voldoende aanwezig. Er zijn enkele meditatiebankjes.

Kosten

€ 60,- ( kleine beurs: € 50,-) en vrijwillige donatie voor de begeleiding

Begeleiding

Marij Geurts, info@marijgeurts.nl,
Zij was een aantal jaren betrokken  als begeleider en bestuurslid  bij vipassana Nijmegen, begeleidde introductiecursussen, dhamma leerdagen, doorgaande groep, sanghaweekends  en cityretreats. Zij is 12 jaar werkzaam als docent in de Dhammaverdiepingscursus van de SIM en is  lid van retraitebegeleiderscollectief: www.vipassana-meditatie.nu en begeleidt  vipassanaretraites. Zij heeft een praktijk voor coaching

Paula Boonpaulaboon@upcmail.nl 
Zij is 30 jaar lid van Jewel heart en seniorstudent van Gelek Rinpoche. Zij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van  meditatiecursussen. Zij was 34 jaar werkzaam in de zorg voor voor doof-blinden.

Frances Nijssen, frances.nijssen@gmail.com,
Zij  is seniorgroepsbegeleider bij Jewel Heart en bestuurslid. Zij heeft een graad in de Boedhistische psychologie ( STM) en begeleidt in dat kader retraites in binnen en buitenland. Zij heeft een praktijk voor coaching en organisatiebegeleiding

Inschrijving

info@jewelheart.nl onder vermelding van cityretreat 2018, je naam, telefoon, email en meditatie-ervaring