Cityretreat met Zr.Virañani

Cityretreat met Zuster Virañani

van 25 juli tot en met 30 juli 2021 in De Refter in Ubbergen

Tijdens deze stadsretraite mediteren we op locatie. Vanwege de politieke situatie in Myanmar en de Corona-pandemie zal Zuster Virañani ons op afstand begeleiden via Zoom.

Begeleiding Zuster Virañani

Zuster Virañani, een boeddhistische non en oorspronkelijk afkomstig uit de VS, is diep geworteld in de Boeddhistische leer door beoefening, studie en het doorgeven van de Dhamma. Ze heeft vele jaren gemediteerd volgens o.a. de Birmese traditie van Mahasi Sayadaw en de Thaise woud-traditie. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de Insight Meditation Society in de VS. In Myanmar, waar ze veel verblijft, is ze verbonden aan een gerenommeerd meditatiecentrum (Chanmyaymyaing van U Indaka Sayadaw). Op vele plekken in de wereld begeleidt ze meditaties. Ze is zeer kundig in het begeleiden van Metta (liefdevolle vriendelijkheid) en Vipassana retraites als complementaire beoefeningen.

Data en tijden

Zondag 25 juli:                    8.30 tot 17.00 uur
Maandag 26 juli:                 8.30 tot 13.00 uur
Dinsdag 27 juli:                   8.30 tot 13.00 uur
Woensdag 28 juli:               8.30 tot 13.00 uur
Donderdag 29 juli:              8.30 tot 13.00 uur
Vrijdag 30 juli:                     8.30 tot 17.00 uur

Oefenplaats en begeleiding

We mediteren samen in de mooie zaal van de Refter in Ubbergen.

Op zondag 25 juli openen we de zesdaagse met een hele dag samen mediteren in de Refter. Op vrijdag 30 juli sluiten we ook weer af met een hele dag in de Refter.
Van maandag t/m donderdag is er iedere ochtend een gezamenlijke meditatie in de Refter.

Zr. Virañani begeleidt deze bijeenkomsten elke dag via Zoom van 9.00 tot 11.00 uur Daarna neemt Marij Geurts de begeleiding over.

Ook zal zr. Virañani elke middag beschikbaar zijn voor Zoom-interviews.

De rest van de dag ben je thuis. Zo krijg je de mogelijkheid om de metta meditatie formeel te beoefenen en te integreren in je dagelijks leven.

’s Avonds is er voor wie wil thuis een begeleide meditatie met Marij via Zoom.

Engels gesproken

De meditatiebegeleiding, dhammatalks en de interviews van zr. Viraniani zijn volledig in het Engels.

Plaats

De Refter, Rijksstraatweg 37, te Ubbergen.
Er stoppen bussen voor de deur van de Refter.

Kosten

Deelname aan de Cityretreat kost  € 75,-  (krappe beurs € 60,-).  Dit bedrag dekt de kosten voor de accommodatie, koffie/thee, lunch (op zondag en vrijdag) en gezond tussendoortje (op de andere dagen).

Mochten de financiën ondanks het verlaagde tarief van 60 euro een belemmering zijn om mee te doen, laat ons dat weten. Wij bekijken dan of er een oplossing is.

Dana

Vanaf de tijd van de Boeddha wordt meditatie-onderricht gezien als een vrijwillige daad van vrijgevigheid, Dana. Aan het einde van de retraite is er gelegenheid om zelf vrijgevigheid te beoefenen. Op vrijwillige basis kan Dana gegeven worden aan de leraar, die geen andere inkomsten heeft, behalve dat wat haar gegeven wordt.

In dit geval zal er op het einde van de cityretreat een bankrekeningnummer worden gegeven, waarop de Dana kan worden overgemaakt.

Inschrijven en informatie

De inschrijving voor deze retraite opent op 5 mei Voor vragen kun je mailen naar: meditatiedag@vipassananijmegen.nl.

Informatie vind je op: www.vipassananijmegen.nl en www.marijgeurts.nl