Doorgaande Meditatiegroep Metta en Vipassana via Zoom

Zoals een vogel twee vleugels nodig heeft om te vliegen,
zo heeft een beoefenaar de twee vleugels nodig van wijsheid en compassie.

Bedoeling

Afgelopen najaar hebben we weer om de 2 weken op woensdagochtend metta meditatie beoefend op zoom. Daarnaast was er op donderdagochtend de verdiepingscursus Vipassanameditatie.

Gaandeweg ontstond het idee, om op de woensdagochtenden op zoom, afwisselend metta en vipassana te beoefenen. Beide beoefeningen hebben hun eigen accenten en ze ondersteunen elkaar.

Een bekende Birmese Meditatielerares, Dipa Ma zei ooit treffend toen een van haar westerse studenten vroeg of het nou beter was om vipassana te beoefenen of metta: ” Hoe kun je nou vipassana beoefenen zonder de kwaliteit van metta en hoe kun je vriendelijkheid of compassie beoefenen zonder mindful te zijn.”

Om de vruchten van beide beoefeningen te laten bloeien lijkt het me dan ook een goed idee om komend voorjaar beide beoefeningen aandacht te geven. En zo ook de kracht van beiden te ervaren en deze weer in je dagelijkse meditaties en leven te verdiepen.

Naast de basisinstructies voor vipassana- en metta meditatie zullen we ook steeds aandacht besteden aan lichaamsmeditatie als basis voor het ontwikkelen van sammadhi, inzicht en mildheid.

We mediteren met een niet al te grote vaste groep, zodat deelnemers elkaar leren kennen in de beoefening en er voldoende veiligheid is om met elkaar Dhammaonderzoek te doen.

Data in voorjaar 2022

Januari: 26,
Februari: 9, 23
Maart: 9, 23
April: 6 , 20
Mei: 4 , 25
Juni 8 .

Tijd

9.00 uur begeleide zitmeditatie
9.45 uur ruimte voor vragen of korte inleiding kort zitten
10.15 uur einde.

Plaats

Thuis
via Zoom
Je ontvangt voor de eerste bijeenkomst een zoomlink die je voor alle bijeenkomsten kunt gebruiken.

Aanmelden

Je schrijft je in voor een serie van vijf ochtenden, daarna kun je besluiten of je je voor de volgende vijf ochtenden wilt committeren.

Stuur een mail naar Marij Geurts

Kosten

op basis van Dana