Thema

verandering als spirituele beoefening.

Datum en tijd

16 – 17 november 2019
start zaterdag om 14.00 uur
einde zondag om 16.00 uur

Vipassana en mildheid

Vipassanameditatie met mindfulness als basis, nodigt uit tot aanwezig zijn, tot contact maken met wat zich hier en nu aan verschijnselen in onszelf voordoet. Het is gericht op het herkennen van en het verzoenen met de diepere aard van ons bestaan: de veranderlijkheid, de onbevredigdheid die dat met zich meebrengt en de lege aard van de verschijnselen. In dit proces van ontwaken wordt zichtbaar en voelbaar hoe het ontwikkelen van intuïtief inzicht samengaat met het ervaren van verbondenheid en het belichamen van essentiële kwaliteiten zoals wijsheid, vriendelijkheid, compassie, vreugde, kracht, geduld innerlijke vrede en gelijkmoedigheid. Maar ook het ervaren van het diepe besef dat we alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn in onszelf kunnen vinden.

We beoefenen zit- en loopmeditatie, er zijn begeleide meditatie-instructies, korte inleidingen over de boeddhistische psychologie ter ondersteuning van het meditatieproces en er is ruimte om vragen te stellen. Het weekend vindt grotendeels in stilte plaats.

Voor wie

voor hen die enigszins bekend zijn met Vipassanameditatie en Mindfulness en hun meditatie willen verdiepen. Mensen die kennis willen maken met deze vorm van mediteren zijn welkom.

Begeleiding

Marij Geurts

Plaats

Jewel Heart
Hatertseveldweg 284
Nijmegen

Kosten

€ 35 ( voor huur ruimte en organisatiekosten),
aan het einde van het weekend is er gelegenheid om vrijgevigheid te beoefenen voor de begeleider.

Inschrijving en informatie

Mail Marij Geurts
of telefonisch 06 206 996 76 (vanaf half september)
Opgave: met vermelding van: naam, geboortedatum, telefoonnummer en meditatie-ervaring.

Na aanmelding ontvang je verder praktische informatie en hoe te betalen.