CITYRETREAT

Liefde en wijsheid in tijden van verdeeldheid

In deze retraite is de gelegenheid voor zowel het beoefenen van Vipassana als Metta meditatie. Beide beoefeningen helpen ons om enerzijds de hart-geest te zuiveren en anderzijds met een houding van mildheid en wijsheid in het leven te staan. De retraite beoogt een brug te zijn tussen de formele meditatie en het dagelijks leven.

Begeleiding Zr. Virañani

Zuster Virañani, een boeddhistische nonen oorspronkelijk afkomstig uit de VS , is diep geworteld in de Boeddhistische leer door beoefening, studie en het doorgeven van de Dhamma. Ze heeft vele jaren gemediteerd volgens o.a. de Birmese traditie van Mahasi Sayadaw en de Thaise woud-traditie. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de Insight Meditation Society in de VS. In Myanmar, waar ze veel verblijft, is ze verbonden aan een gerenommeerd meditatiecentrum (Chanmyaymyaing van U Indaka Sayadaw). Op vele plekken in de wereld begeleidt ze meditaties. Ze is zeer kundig in het begeleiden van Metta (liefdevolle vriendelijkheid) en Vipassana meditatie retraites als complementaire beoefeningen.

Data en tijd

Zondag 24 mei:          10.00 tot 16.30 uur (Zaal opent om 9.30)
Maandag 25 mei:       19.30 tot 21.45 uur (Zaal opent alle avonden om 19.00 uur)
Dinsdag 26 mei:         19.30 tot 21.45 uur
Woensdag 27 mei:     19.30 tot 21.45 uur
Donderdag 28 mei:    19.30 tot 21.45 uur
Vrijdag 29 mei:           19.30 tot 21.45 uur
Zaterdag 30 mei:        10.00 tot 16.30 uur

Wat is een City-Retreat?

De City Retreat, ofwel stadsretraite, geeft je de gelegenheid om Vipassana en Metta meditatie te beoefenen, terwijl je thuis slaapt en overdag je eigen bezigheden hebt. Zo krijg je de mogelijkheid om de formele meditatie te integreren in je dagelijks leven. Daarom is het aan te bevelen om tijdens deze retraite-week geen extra activiteiten te plannen, zodat je zo veel mogelijk in de sfeer van opmerkzaamheid kunt zijn. Het is de bedoeling dat je aan alle programmaonderdelen meedoet. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. We vragen je dan, om dit al bij je aanmelding aan te geven. We vragen je dan de geiste uren thuis te mediteren

Het programma omvat zit- en loopmeditatie. Iedere dag is er een begeleide meditatie, een Dhamma lezing of een meditatieve reflectie en er is gelegenheid tot vragen stellen. De meditatiebegeleiding en Dhamma-talk zijn volledig in het Engels.

Plaats

Jewel Heart
Asangazaal (1e etage)
Hatertseveldweg 284
Nijmegen

Kosten

Deelname aan de City Retreat kost 60,- euro (krappe beurs € 50,-).  Dit bedrag dekt de kosten voor de accommodatie, koffie/thee, soep en fruit.

Dana

Vanaf de tijd van de Boeddha wordt meditatie-onderricht gezien als een vrijwillige daad van vrijgevigheid, Dana. Aan het einde van de retraite is er gelegenheid om zelf vrijgevigheid te beoefenen. Op vrijwillige basis kan Dana gegeven worden aan de leraar, die geen andere inkomsten heeft, behalve dat wat haar gegeven wordt.

Inschrijving en informatie

De inschrijving voor deze retraite opent op 1 februari 2020. Voor vragen kun je mailen naar: meditatiedag@vipassananijmegen.nl.
Na opgave ontvang je bevestiging en  verdere praktische informatie.

Organisatiegroep

Aisha Pamuditha, Marij Geurts, Connie Verberne, Marij Broekman, Jos van de Voort.